Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Руски портал за имоти в България

Много агенции за недвижими имоти и брокери след бума преди 3-4 години не можаха да се вместят в нишата да продават недвижими имоти на руския пазар. Тук ще се опитам да разясня някои въпроси и неяснота при рекламирането на Руския пазар.

Собственик сте на агенция за недвижими имоти или сте частен брокер?
Все пак трябва да имате някакви средства за да се получи една добра реклама на вашите предложения. Ако някой си мисли, че без финанси ще се получи, значи не е наясно с тази материя.
Сега ще ви представя няколко руски портала в които можете да публикувате вашите предложения. Естествено всич1ко става с регистрация в тези портали. Някои портали дават възможност безплатна регистрация и публикуване на имоти, но ефекта от безплатния абонамент е почти нулев.

Може би всички знаят руския портал Prian.ru , той беше един от популярните портали за недвижими имоти по света включително и България. В този портал в началото безплатно можеше да си публикуваш няколко оферти, макар и безплатно все пак имаше шанс да имате запитвания и евентуална продажба. Но след година портала преключи с безплатните обяви и сега всичко е платено, и то трябва да си приготвите една хубава сума за да публикувате няколко оферти. От опита на няколко агенции и брокери които в продължения на година рекламираха в портала Приан се оказа, че ефекта вече не е същият както беше през 2005-2007 година. Това е така тъй като други портали взеха част от дела в интернет пространството и направиха дъмпинг на цените. Все по малко руснаци които се интересуват от България посещават портала Приан. Не го препоръчвам на малки агенции и брокери с малък бюджет.

Един от най-ефективните руски портали и който портал е изключително направен за българските имоти е BG-portal.ru .
Този портал има и безплатен и платен абонамент. И най-важното е, че абонамента му е евтин. например за една година цената е 100 евро ( до 31.12.2011 имаше промоция 80 евро на година) а за 6 месеца е 60 евро. Това включва 65 оферти 12 снимки, под всяка оферта имате информационна карта в която си попълвате телефони, факсове емейли сайт ако имате( с активен линк) и форма за обратна връзка с вас. Безплатния абонамент е 30 оферти, 2 снимки и само един телефон, нямате карта с информация и форма за обратна връзка, което е важно, едвали някой руски клиент ще вдигне слушалката и да звънне( знам го от опит) друго е да напише емейл( а те пишат емейли на много други и използват един и същи текст). Това е хубавото на портала, че абонамента му е по джоба на всеки, ефективен е,  даже по-ефективен от Приан, тъй като е концентриран само върху България, и е на първа страница в Google при най-популярните ключови думи като: "Недвижимость в Болгарии, "Квартиры в Болгарии" и "Дома в Болгарии". Аз горещо го препоръчвам на малки и средни агенции и частни лица. Вече слушам добри отзиви за БГ-портал.ру.  И друга което е добре за българските агении и брокери, че имат представител в България и плащането става по банков път в български банки. А ако имате малко повече бюджет ви припоръчвам (естествено ако имате сайт) да се замислете за банерна реклама на БГ-портал.ру, те предлагат и комплесен абонамент: банерна реклама заедно с платения ВИП абонамент което ще ви излезе по-евтино. Даже големи руски агенции са си платили банерна реклама в bg-portal.ru ( няма да ги споменавам да не стане безплатна реклама и за тях, като влезете в портала ще ги видите кои са те. )

Друг портал на който можете да рекламирате е domex.ru, Този портал също има безплатни и платени обяви. Естествено на платения абонамент обявите ви се виждат на първа страница на разделана който сте я публикували. Портала има наистина голяма посещаемост, но и този портал не е специализиран за България, а за имоти по целия свят. Но и тук има добри отзиви. На този портал също има възможност за банерна реклама, но цените са доста по-скъпи от колкото на горните два портала. Препоръчвам го малки и средни агенции.

Портала който сега ще ви представя е zagrandom.ru. Този портал прави много сериозна реклама в интернет пространството и има добра посещаемост. Клиентите които посещават портала са средно богати руснаци и украинци, други клиенти на сайта са пенсионери с прилични за Русия пенсии. Можете безплатно да публикувате обяви но ефекта е малък, тъй като безплатните обяви са на по ниско индексирани страници. Платените обяви са на първите и добре индексирани страници на портала. Zagrandom.ru предлага също и банерна реклама, цените са от около120 евро до 500 евро за месец.

Има още доста портали които мога да коментирам, но нямам такова намерение тъй като съм избрал най-ефективните. И на края мога да кажа едно от важните неща: когато публикувате оферта, пишете на разбираем руски език и текста ви трябва да е уникален, а не преписан от други сайтове, това е едно важно условие, за да се индексира вашият имот в търсачките и да излиза по на първа страница, но това е друга тема за индексaцията, писането на статии и  SEO оптимизацията в Google и Yandex.Коментари:
01-10-2012: Брокер на недвижими имоти

Много добра статия


10-10-2012: Георги

Браво за статията, аз много отдавана търсех такива руски портали за имоти и сега съм доволен...ползвайте колеги bg-portal.ru там е много по евтино


Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Източник:
https://marmalad-bg.com/ruski-portali-p23
Автор: Олег Пашанов
Категории:
Бързи връзки: Портал
Модераторска оценка: 10
Оценка от потребители: 10.0 (оценен от: 3)
Препратки към сайта:1305
Препратки от сайта: 0 
каталог на сайтове и статии