Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Оптимизация на сайтове

Задачата на SEO оптимизацията е извеждането на определен уеб портал на челните позиции в класирането при търсене на дадена дума. Сега ще обясним как точно се извършва това.

Едно то най-значителните неща е да се оптимизира портала „отвътре”. Това означава портала правилно да се структурира, да се осигури подходяща навигация в менюто, да се въведат мета данни тагове, да се включи добър обем от ключови думи и добро тематично съдържание. Освен това се каноникализират главния и вътрешните URL и др.

Вътрешната оптимизация е стъпка с голямо значение, но нещата не приключват дотам. Продължава се с линк билдинг.

Линк билдингът е в основата на външната seo оптимизация. Линк билдингът представлява изграждане на мрежа от връзки към портала, които да го изтласкат нагоре на челните позиции в класирането на търсачките и най-вече в главната — Google. Линковете са най-важната движеща сила за качествено позициониране. Но и там нещата не са особено прости. Необходимо е да се отдели внимание на някои аспекти. Примерно, не бива да се прекалява с линковете към една и съща страница. Добра идея е линковете да бъдат към вътрешни страници, или по друг начин казано да се диверсифицират линковете по различни съдържания на портала.

Навярно сега се чудите къде се позиционират тези линкове към вашия портал и различните страници, които са част от него. Най-известният и качествен метод са така наречените сателитни портали, които се правят като мрежа около вашия основен портал и го подхранват с трафик. Това предполага изграждане на ресурс по определена тема и пазарна ниша, която развивате.

Съществуват много разнообразни стратегии и методи за оптимизация на уеб портали. Водят се тромави и дълги дискусии по различни казуси. Като цяло всички способи са индивидуални и за един действат ефективно, а за друг – не. По тази причина всеки трябва да открие своя метод за SEO оптимизация — този, който ще работи най-ефективно за него.Коментари:

Нама коментари

Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Източник:
http://www.prstatii.com
Автор: ivanov101s
Категории:
Бързи връзки: Медии
Сайтове: Web-каталози
Модераторска оценка: 9
Оценка от потребители: Не
Препратки към сайта:1326
Препратки от сайта: 0 
каталог на сайтове и статии