Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Българи със смъртна писъда в Малайзия

Иван Костов и Георги Бакалов бяха арестувани през май миналата година в Малайзия с амфетамини за 500 хиляди долара.

Двамата българи, срещу които се водеше дело за наркотрафик в Малайзия, са осъдени на смърт чрез обесване, съобщи Министерството на външните работи.
Съдът в Джохор призна за виновни 27-годишния Иван Костов и 26-годишния Георги Бакалов от Нова Загора.
Те бяха обвинени в трафик на близо 6 кг амфетамини. Костов и Бакалов бяха арестувани през месец май миналата година на влизане в Малайзия с пратка амфетамини за 500 хиляди долара. Заедно с тях е бил задържан и Георги Георгиев. Поради липса на доказателства за извършено престъпление Георгиев бе освободен и депортиран в България от малайзийските власти на 29 юни 2012 г.Според обвинението, както и според близките на двамата осъдени, именно Георгиев е организатор на трафика.
Адвокатът на осъдените цитира пред ТВ7 решението на съда, според което Костов и Бакалов са били наясно какво са пренасяли и заради това те получават най-тежкото наказание.
Обвиняемите пък твърдят, че са били подведени - знаели, че пренасят виагра и не са имали право да проверят съдържанието на куфарчетата.
От тях се искало само да ги доставят зад граница.
Преди няколко дни от Министерството на външните работи и от увериха, че следят делото срещу двамата български граждани отблизо.
На заседанието на съда на 29 октомври присъства временно управляващият посолството на България в Джакарта Катина Новкова, която се срещна и разговаря с обвиняемите, съобщиха днес от Външно министерство.
При произнасянето на присъдата е присъствал представител на почетното консулство на България в Малайзия Ролан Со Хен Хуат.


Коментари:

Нама коментари

Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Източник:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5250171
Автор: Администратор
Категории:
Бързи връзки: Медии
Сайтове: Официален
Модераторска оценка: Не
Оценка от потребители: Не
Препратки към сайта:1217
Препратки от сайта: 0 
каталог на сайтове и статии