Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Кирил Варненски стана и.д. патриарх

По повод избирането на временен ръководител на Софийска епархия. Ако си припомним Евангелията(освен четирите канонични евангелия съществуват и около петдесет апокрифни евангелия, които не са включени в църковния канон) как Христос е изгонил търговците от Храма, нито един от нашите духовници не е достоен да се нарече Божи служител. Като се започне от варненският митрополит Кирил и се стигне до пловдиският Николай, това са люде жадни за власт и пари, алчни до безобразие и толкова нагли, че въобще се чудя как хората им вярват и ходят да се молят и да ги богославят. Отиде си един наистина вярващ и добър човек Патриарх МАКСИМ. Той е от последните божии служители които вярваха в църквата и Бога, не ламтееше нито за богатство нито за власт. Едва ли ще има вече в България такива духовници. Да си примомним за Божият служител Кирил, с какъв автомобил се вози и с какви мафиоти се събира, и каква печалба от църквата и какъв пай взема и сигурно не му пука за Бог и хората. Какъв духовник и митрополит може да е като ходи разголен по плажа и се заглежда по млади момичета, а и не е сигурно, че вечер си ляга сам и си мисли за бога. И защо като е "Добър човек" и духовен человек го пазят едни здрави момчета.

Николай пловдивски

Същият "добър човек" е и пловдивският духовник Николай. Него също го пазят мутри... но защо, от кой се пази никой не може да каже. Впрочем могът да се кажат много неща, но не искам повече да обиждам тези "вярващи в Бога хорица". Защо в църквите и храмовете има търговци и продават какви ли не измислени боклуци, като светена вода, миро, свещи, дрънкулки. Първо водата трябва да е осветена в църква и от свещеник, но нашите свещеници не са святи хора, те са толкова грешни, че това не може да е светена вода. В християнската религия водата е символ на измиване на греховете. Техните грехове са алчноста, сребролюбието, похотта. Единствената светена вода може да е тази от река Йордан, там където е кръстен Исус Христос. Единствено там... на Божи гроб може да усетите светото.

Сега просто ми е ясно каква борба ще има за мястото на дядо Максим. Само като погледнете лицата им и сами ще разберете святото и доброто в тях. Нито Кирил а за Николай пловдивски въобще няма да коментирам, не са достойни за мястото на Патриарх Български. Едва ли ще се намери достоен за мястото на дядо Максим. Засега просто ще чакаме и ще гледаме "сеир".

варненския митрополит кирил

Българите трябва да разберат истината за нашите подкупни духовници.

 


 

Кой е по БОГОУГОДЕН?

-Дядо Добри, събрал с просия 35 000лв. за да ги дари на Църквата.

-Митрополит Кирил, приел като дарение кола на стойност 36 000 $

Дядо Добри и Кирил Варненски

 

 Коментари:
11-11-2012: Николета

Много правилно е написано, няма вече вярващи духовници, всичко е само пари и власт.


Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Източник:
https://www.catalog.marmalad-bg.com/s0p0t1.html
Автор: Християнин Български
Категории:
Бързи връзки: Медии
Сайтове: Официален
Модераторска оценка: 10
Оценка от потребители: 10.0 (оценен от: 1)
Препратки към сайта:599
Препратки от сайта: 3 
каталог на сайтове и статии