Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Отмениха окончателно таксата достъп за ВЕИ производителите

Наложената при съмнителни обстоятелства такса достъп за ВЕИ производителите, която отнемаше до 39% от приходите им е отменена от 5-членен състав на Върховния административен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, става ясно от съобщение и на Фотоволтаичната асоциация.

Припомняме, че на 14 септември енергийният регулатор оглавяван тогава от Ангел Семерджиев въведе този налог с аргумент финансов дефицит в системата, който не може да се покрие заради многото присъединени ВЕИ мощности енергията от които е изкупувана на преференциални цени.

Решението предизвика остри реакции от страна на инвеститорите и заетите в сектора, като дори се стигна до протести пред входа на енергийния регулатор и Министерски съвет.

Това е първото решение, с което се потвърждава и оставя в сила първоинстанционното решение на ВАС за цената на достъп, в частта му по раздел ІІІ, т.10, а именно за фотоволтаични централи с инсталирана мощност над 30 кWр до 200 кWр, въведени в експлоатация в периода 01.01.2012-30.06.2012г. - 221,29 лв. за МВтч. Очакват се решения по този казус и за другите видове фотоволтаични централи.

ВЕИ сектора още не трябва да се радва. Очакват го нови цени за изкупуване, които готви новото правителство. Все пак има напредък и се надяваме всички да са доволни.

отпада такса достъп за веиКоментари:

Нама коментари

Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Източник:
https://videoclip-bg.com/news/
Автор: Мони.бг
Категории:
Бързи връзки: Медии
Сайтове: Официален
Модераторска оценка: 10
Оценка от потребители: Не
Препратки към сайта:850
Препратки от сайта: 100 
каталог на сайтове и статии