Каталог сайтове директории Мармалад
Каталожен портал за добавяне на сайтове и статии
Каталог   Добави връзка   Добави статия   Администрация   Карта  
 

Качествената локална пречиствателна станция е много икономично решение

Локалните пречиствателни станции навлизат все повече като  решение  на проблема с липса на канализация в много региони. Това са съоръжения, които  успешно пречистват замърсените води от домакинството ни и дават възможност дори да ги използваме отново за поливане.

Недостигът на пречиствателни станции и липсата на канализация на много места в България трудно се покрива дори от успешното усвояване на Европейските фондове.  В повечето случаи се модернизират съществуващи вече пречиствателни станции, а  за по-малките населени места като най-добро решение си остават локалните пречиствателни станции. През последните десет  години тези съоръжение значително се наложиха при новото строителство като най-ефективното решение на проблема.  Все повече хора вече включват задължително в проекта си за нов дом и  локална пречиствателна станция .

Все по-усъвършенстваните нови технологии на биологично пречистване дават възможност в процеса на пречистване на малките локални пречиствателни станции да се използват само аеробни микроорганизми в , които намаляват до минимум натрупването на утайка . Обикновено това са аеробни микроорганизми, неболестотворни  и са част от нормалната човешка флора, която всеки организъм поддържа. Така пречистената от локалните пречиствателни станции вода е с много добро качество, безопасна и дори много подходяща за поливане на градината например. Икономичността на едно подобно съоръжение е безспорна. Освен, че се спестяват сериозни месечни такси към ВИК  - дружествата, се пести вода  и собственика се чувства независим.

Въпросът е как да разберем коя е качествената пречиствателна станция от нов модерен тип и с аеробно пречистване, защото външно този тип съоръжения често си приличат. В много случаи дори дистрибуторите, които ги предлагат не са наясно за технологията им.

Специалистите в този бранш съветват задължително да търсим сертификат за технология , който да доказва направени изпитания на пречистване и качество на пречистване на водата. Добре е да знаем, че в България подобни лаборатории, които да издават сертификати няма, което означава, че тези сертификати трябва задължително да бъдат издадени от оторизирани за това Европейски лаборатории.

В Европа като най-добър производител на аеробни локални пречиствателни станции е чешката фирма Енви пур, която е основен износител вече както за Европа, така и за Америка и Русия. В България  фирма Енви пур също има представител и това е българската фирма Ейч Джи Енд СонсКоментари:

Нама коментари

Добави коментар:

Име:

E-Mail:

Коментар:

Вашата оценка:

Въведете символите които виждате на картинката:
каталог сайтове
Информация
Автор: Андреева
Категории:
Сайтове: Официален
Модераторска оценка: Не
Оценка от потребители: Не
Препратки към сайта:0
Препратки от сайта: 1 
каталог на сайтове и статии